Ustanova kulture gradske opštine Stari grad, Kapetan Mišina 6a Beograd / Cultural Center of the municipality of Stari grad “UK Parobrod”, Belgrade
Radno vreme / Working hours: Radnim danima i Subotom / Weekdays and Saturday : 09-22h, Nedeljom / Sunday: zatvoreno / close. Info: +381 11 4142163

 

 

Promocija knjige “Rom iz Rabrova”

O knjizi “Rom iz Rabrova” u utorak, 31. avgusta od 19 časova u UK Parobrod, razgovaraće autor dela, pisac Radoslav Jovanović, profesor i producent Sreten Jovanović i profesorka i teatrolog Jelena Perić. U razgovoru će takođe učestvovati kompozitori Rade Čokan i Dragan Ristić.

Knjiga opisuje život Radoslava Jovanovića, Roma iz Rabrova, koji je iz rodne mahale krenuo put evropskih metropola. Pored autobiografskog dela u knjizi je prikazana istorija i poreklo romskog naroda.

U okviru književne večeri najavićemo i početak snimanja filma “Bibijaka i mali dobošar”, podržanog od strane Filmskog centra Srbije. Kroz najavu početka snimanja filma posetioci će moći da se upoznaju o tome sta je Bibijaka, o magiji koja se prenosi sa kolena na koleno u romskom narodu, duhu, kulturi i muzici koja pokreće te ljude.