27.03.2024.
20.00

ПРОГРАМ

Циклус трибина "Креативне комуникације - језик новог доба"

Језик - изазов савременог света

УК Пароброд покреће нови циклус трибина "Креативне комуникације - језик новог доба" посвећен комуникацијама у свакодневној личној, креативној, друштвеној и медијској употреби.

Комуникација је одраз цивилизације, али и општа карактеристика живота уопште. Од прастарих времена до дигиталног доба човечанство је у монологу, дијалогу, јавном наступу, почев од микро окружења до глобалног приказа.

Нови циклус трибина на тему комуникације као егзистенцијалне потребе човека и човечанства кроз разлике, облике, вештине, медијуме и праксе, отвориће питања о језику, симболу, дигиталној писмености ПР и корпоративној комуникацији, савременим јавним наступима, реторици, али и најновијим комуниколошким изазовима, попут вештачке интелигеције, медијским ратовима, и актуелној "cancel" култури.

Модератор циклуса трибина, редитељ, ред. проф. Петар Станојловић на првом сусрету, у среду, 27. марта, од 20ч, разговараће са доц. др Катарином Беговић, са Катедре за српски језик са јужнословенским језицима Филолошког факултета Универзитета у Београду, о појму комуникација почев од феномена и праксе говорног и писаног језика.

"Језик - изазов савременог света" тема која ће зачети размишљање о питању савремене писмености, дигиталног споразумевања, креативним аспектима изговореног и написаног, односу реченог и схваћеног, као и о наслеђу књижевности и поезије у актуелном тренутку... уз отворено питање како се са светом и у свету можемо боље споразумети.

chevron-downmenu-circlecross-circle