31.01.2023.
19:00

ПРОГРАМ

Антологија женске регионалне књижевности РегиOна

Антологија женске регионалне књижевности РегиOна - 17 књижевница из Србије, Хрватске, Бих,Словеније и Црне Горе, издање Савезa феминистичких организација (Ре)конекција, Нови Сад, 2022.коју је приредила Владислава Гордић Петковић, одржаће се у уторак, 31.01.2023. од 19 часова у УК Пароброд.

О овој Антологији, чије су уреднице едиције Вера Копицл и Силвија Дражић, говориће Владислава Гордић Петковић, уз модерирање Катарине Лазић, уреднице књижевног програма у Пароброду. Ауторке из Антологије, гошће из Новог Сада и Београда, прочитаће одломке из својих књига:Андреа Попов Милетић, Маја Солар, Ана Марија Грбић и Слађана Нина Перковић.

Паробродска публика имаће прилику да види и чује он-лине: Иванчицу Ђерић из Канаде, Машу Дабић из Беча, Адису Башић из Сарајева, Татјану Ступар Трифуновић из Бањалуке и Ксенију Поповић из Париза.

''Везе које ове ауторке успостављају од Београда до Љубљане, од Новог Сада, Мостара до Ванкувера, према речима Владиславе Гордић Петковић из предговора ове књиге, ''нису само генерацијске, поетичке и географске, него су и релевантне у погледу остваривања родне равноправности у сфери књижевног стваралаштва''.

Уметнички рад Geographical Indication II Лане Чмајчанин, интердисциплинарне визуелне уметнице, налази се  на корицама ове Антологије, објављене уз подршку Министарства културе Републике Србије и Управе за културу Града Новог Сада.    

chevron-downmenu-circlecross-circle