06.12-07.12.2022.
13.00-21.30

АУДИО ФОРУМ 2022

Аудио Форум 2022 је девето издање једине годишње конференције за професионалце, ентузијасте и студенте у области аудио продукције у Србији које организује Удружење Масив. Конференција ће се одржати у УК Пароброд 06. и 07 децембра, а затим радионица у Соби 62 Факултета драмских уметности у Београду 08. децембра.

Овогодишње издање је омогућили су Министарство културе Републике Србије и компанија "Аmisys".

Гостовања светских суперзвезда никада не изостају на Аудио Форуму. Два дана многобројних дешавања ће учесницима омогућити да се едукују, развијају или започну професионалну комуникацију, потраже или понуде послове и активно учествују у развоју аудио заједнице у Србији. Коначну предавачку поставу организатор ће објавити накнадно, а за сада су потврђена следећа имена:

Мајкл Брауер (Michael Brauer), миксер музике у Electric Lady Studio B (NYC), укључиће се преко видео позива, са темом “О миксовању музике за највеће светске продукције”. У својој тридесетогодишњој каријери сарађивао је са најпопуларнијим извођачима у различитим жанровима, од Rolling Stones-a до Coldplay-a. Седмоструки је добитник Гремија, дуго поштован због звучног приступа који он назива "BRAUERIZE".

Ренди Том (Randy Thom), директор дизајна звука у Skywalker Sound, укључиће се преко видео позива, са темом “О дизајну звука у анимираном филму”. “Sound guru”, едукатор, један од најбитнијих дизајнера звука са петнаест номинација и две добијене награде Оскар, за играни и анимирани филм. Импресивна радна биографија која говори сама за себе и из које треба издвојити игране филмове: Apocalypse Now, The Right Stuff, Star Wars, Forrest Gump, The Revenant, ali i animirane Ice Age, How to Train Your Dragon, Rio, Shrek, The Incredibles...

Мартин Стиг Андерсен, композитор и дизајнер звука за видео игре, укључиће се преко видео позива, са темом “Q&A with Martin Stig Andersen”. Мартин је познат по музици и звуку за чувене наслове LIMBO, INSIDE, Wolfenstein ll: The New Colossus, Back 4 Blood i Control. Коначно ћете моћи да поставите питања која су се сасвим сигурно гомилала још од времена наслова LIMBO, a можда нам исприча како је тачно радио на звуку за The Huddle из игре INSIDE.

Димитрије Цветковић, Head of Audio at Mad Head Games, биће са нама на лицу места, са темом “Deep dive u dizajn muzike za AA sci-fi igru -Scars Above”. Дугогодишњи је дизајнер звука за видео игре и алумни Факултета драмских уметности у Београду. Током рада у компанији "Mad Head Games", која је однедавно део "Embracer" групе, бавио се звуком и музиком за изразито широк спектар жанрова игара, за најразличитије публике. Детаљно ће нам представити процес планирања, продукције и имплементације музике за долазећи наслов "Scars Above".

Регистрација учесника 06. и 07. децембра у УК Пароброд почеће у 12 часова, програм ће почети у 13 часова, а завршити се до 21.30 часова.

Званични језик Аудио Форума 2022 је српски, иако ће предавања гостију из иностранства бити вођена на енглеском.

chevron-downmenu-circlecross-circle