13.09.2023.
20:00

ПРОГРАМ

Бити и живети у 21. веку

Наша пета трибина биће посвећена теми Посао и рад у 21. веку.

Уз посао и рад често иду различите врсте стресова невезано од века о коме причамо. Чини се ипак, да се у овом 21, сусрећемо са неким стварима и изазовима о којим дословно „не знамо шта да мислимо“.

Једно од најчешћих питања које чујемо је „хоће ли нас заменити вештачка интелигенција“.
С друге стране, нека занимања одумиру сама од себе, иако су нам и даље потребна. Сви знамо да је пронаћи мајстора постало мислена именица, да су достављачи и возачи често из других земаља, да су миграције због посла толико учестале да се тржиште рада нон-стоп мења.

Појавиле су се (посебно услед короне) и такозване нове нормале попут рада од куће и дигиталних номада. Круту корпоративну климу све више замењује флексибилније руковођење и пословно окружење са теретанама, столовима за пинг-понг и слично. Запослени све мање траже „меке вештине“, а све више одговоре на то како да заштите ментално здравље и адекватније брину о себи. С друге стране, неки други радници немају паузу ни за тоалет, зарађују мање од лежаљки на плажама, трпе разне уцене и малтретирања.

Како све ово утиче? Који су стресови и изазови које нам рад у 21. веку доноси? Шта су начини да заштитимо себе и своје ментално здравље? Можемо ли и на који начин да мењамо пословне окружење и захтеве које оно доноси? Где је граница рада, а где изгарања?

Разговор о овим и свим вашим питањима водиће др Тијана Мировић, психолошкиња и психотерапеуткиња, а Тијанин гост ће бити Владимир Боровница, психолог и системски породични психотерапеут.

Видимо се у среду, 13.9.2023. у 20ч

chevron-downmenu-circlecross-circle