23.05.2023.
20.00

Вече хорске музике "Звуци Балкана"

Камерни хор Одјек је стилски опредељен састав, који свој репертоар базира на обрадама народне музике балканских народа, црпећи при томе непресушив извор и богатство које та музика нуди. Водећи се том идејом, Хор већ сада на репертоару има песме већине балканских земаља, обрађене на традиционалан, класичан и модеран начин, са коначним циљем да у годинама које долазе, обједини песме свих народа са ових простора, у оригиналним аранжманима, по којима је већ сада препознатљив. Репертоар Хора усмерен је ка циљу неговања истинске и ретке архаичности и очувању музике јединствене снаге.

Хор чине професори Музичке школе „Стеван Мокрањац” из Пожаревца, професионални уметници, ентузијасти, уједињени у идеји очувања и неговања народне традиције кроз хорско музицирање. Хор своје композиције изводи искључиво уз пратњу клавира и још једног или неколико солистичких инструмената.

Хор ће се на концерту 23. маја представити песмама из неколико различитих балканских држава, а кроз посебно одабране прозне и лирске текстове ћемо се још више приближити култури и традицији народа Балкана.

Концерт Камерног хора Одјек у оквиру пројекта „People to people” – In Music We Trust подржан је од стране Европске Уније и Западно – Балканског фонда.

chevron-downmenu-circlecross-circle