30.03-01.04.2024.
19.00

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОРОДИЦУ #2

Породица – реч која у нама буди најлепше емоције и успомене.

Нажалост, много тога данас је угрожава и свакодневни породични живот понекад се чини неуравнотеженим. Стрес, умор, неразумевање, генерацијски јаз, недостатак времена… само су неки од фактора који могу лоше утицати на породични живот.

С циљем да нам помогне да сачувамо оно најважније покренут је пројекат „Време је за породицу“ у сарадњи са брендом „Schauma“.

„Schauma“ већ више од 80 година брине о сваком члану породице и инспирише их да уживају у заједничким тренуцима и стварају најлепше успомене, којих ће се радо сећати целог живота. Такав је и пројекат „Време је за породицу.“

У оквиру овог пројекта, који ће се одржати у Установи културе Пароброд, очекују вас интерактивне представе и трибине које ће вас подсетити на важност комуникације између чланова породице и функционална решења која учвршћују породичне везе.

ПРОГРАМ:

Петак, 29.03. 19ч Представа "Да ли (се) препознајете?", полазници Студија културе говора и глуме Миње Филиповић
Субота, 30.02. 19ч Представа "Исповести", полазници школе глуме „Снежана и Ненад Ненадовић“
Понедељак 01.04. 19ч Трибина „Како реагујете када не сретнете своје стандарде у релацији са децом?"

Због ограниченог броја места препоручује се пријава путем телефона 011/41 42 163, мејла sandra.maksimovic@ukparobrod.rs и преко друштвених мрежа УК Пароброд.

Представа "Да ли (се) препознајете?"

Инспирисано афоризмом Душка Радовића „Туците своју децу чим приметите да почињу да личе на вас.“

Мале драмске игране форме, имају за циљ да подсете, а можда и едукују одрасле да су огледало својој деци. Често нисмо задовољни понашањем младих који нас окружују и тај проблем решавамо тако што их критикујемо, кажњавамо, а заправо би требало да се запитамо где ми грешимо у њиховом васпитавању још од раног детињства. Породица као основ људске заједнице је незаменљива за духовни развој човека. Она је база за љубав, интимност, стабилност, сигурност. У породици учимо о људским вредностима, пожељном понашању и међуљудским односима.

Представа "Исповести"

Адолесценти су као што је познато најзначајнији, најосетљивији и најрањивији део нашег друштва.

У нашој школи се трудимо да упоредо са глумачким обликовањем наших ђака, утичемо на њихове вредносне стандарде.

У таквом концепту школе, ,,Исповести" су део пројекта у коме деца причају приче на основу сопствених доживљаја или доживљаја другара у којима је глума инструмент, водич ка позитивном систему вредности.

Трибина „Како реагујете када не сретнете своје стандарде у релацији са децом?"

Тема трибине је покренути нову перспективу сагледавања и препознавања личне пројекције. Осећамо се сигурно са оним што је нама познато и бранимо ово место комфора, потпуно несвесни трансмисије замерања коју пројектујемо према свему другачијем. Како реагујемо када не сретнемо познате стандарде на путу и како их превазилазимо? Коју поруку шаљемо деци и како то на нови начин сагледати или бар на тренутак проширити самокритичност личне перспективе.

Модератор трибине: Исидора Трифуновић, дипл. инж информационих система

Миња Филиповић, глумица

Снежана Ненадовић, глумица

Долорес Милошев Ердег, новинарка и ауторка породичног подкаста "Здрава прича са Долорес".

chevron-downmenu-circlecross-circle