ПРОГРАМ

Гледај ме, читај ме…

Гледај ме, читај ме ...

УК Пароброд 2.март 2022. среда 20 часова

Модератор: мр Весна Вукајловић

Гости: Јелена Бајић Јочић, редитељка и креатор серије; Александра Јанковић, глумица; Дејан Прћић, косценариста

Актуелна телевизијска серија „Азбука нашег живота“, настала према романима Мирјане Бобић - Мојсиловић „Азбука мог живота“ и „Мушка азбука“, привукла je велику пажњу гледалаца, али и читалачке публике. Изузетно популарна списатељица раскошног дара, описује често у својим делима мелодрамске односе у престоници, остварене и неостварене љубави, сликајући модерне трендове у комуникацији и стиловима живота.

У серији „Азбука нашег живота“ реч је о модерном ужурбаном животу виђеном кроз брачни и породични живот који трпи бројне изазове и промене. Главни јунаци Урош и Весна пред нашим очима пролазе кроз животне трансформације. Неке одлуке ће заувек оставити трага на покушај да се опстане у заједничком животу, а одређени изазови гледаоце и читаоце суочавају са дилемама шта је данас заправо нормално и потребно, шта је љубав и верност, лични успех и амбиција, оданост и себичност... ?

Покушаћемо да сазнамо шта су вредности које се глорификују у овим делима, а које су особине јунака које су реално представљене или се кроз уметничку интервенцију критикују.

chevron-downmenu-circlecross-circle