17.11.2022.
19.00

Десети Фестивал фотографије Визуализатор

Десети Фестивал фотографије Визуализатор отвара Еспен Расмусен, аутор чије се име налази у врху савремене професионалне фотографије. Интернационално признати норвешки фотограф представиће се нашој публици изложбом „People in need“ која доноси најуспешнија остварења аутора. Расмусен је носилац највећих светских признања у области фотографије. Међу бројним другим, ту је више награда „World Press Photo“ и прва награда „Sony World Photography“.

Свечано отварање је 17. новембра у 19 часова у УК Пароброд. Отварању претходи радиоца коју ће Расмусен, са почетком у 17 часова, одржати за професионалне фотографе.

Најзначајнији догађај у области фотографије на нашем простору, фестивал се одржава од 2013. године и окупља највећа имена домаће и интернационалне фотографске сцене.

Визуализатор у свом десетом издању угостиће ауторе из више земаља. Поред великана професионалне фотографије представиће се и млади домаћи фотографи, као и најуспешнији учесници националног конкурса за најбољу фотографију у медијима „Press Photo Srbija“.

Фестивал Визуализатор позива заинтересовану публику да сазна више о фотографији кроз изложбе, радионице, трибине и друге активности које се у периоду од 17. новембра до 10. децембра одржавају на неколико локација у Београду.

chevron-downmenu-circlecross-circle