Изложба илустрација и промоција књиге "The Dream Book"

Књига без речи, ''The Dream Book''‚ или ''Књига Сањалица'', жанровски популарно названа у свету ових дана ''тиха књига'' је пројекат који је настао из љубави према Јунговом учењу, Адлеровим методама, личним искуствима и јаким утисцима из детињства аутора.

Илустрације су израђене оригинално у гваш техници са дрвеним бојама и кинеским маркерима у комбинованој техници на лесониту, а књига реализована у Ц5 формату, на 44 странице у тврдом повезу са самоиздатим тиражем од 500 примерака.

Промоција књиге ће се одржати 7. марта 2022. године у 19 часова, а бесплатна радионица за децу инспирисана сновима одржаће се сат времена пре промоције, и то од 18 часова.

Аутор је био упознат током студија од стране професора Растка Ћирића, да многи уметници и илустратори све чешће записују своје снове као извор инспирације, али их сам није записивао већ ретке и вредне памтио сегментно, и преломни сан аутора одсањан 2014. године изродио је прве кључне сцене које се сада налазе у књизи.

Коришћење знања о истински позитивним афирмацијама, и есенцији одрастања деце кроз илустровање књига за децу више од деценије уназад, учинило је да сазри идеја, техника и нарација и постане вредно помагало излучивања најважнијих архетипа за дечији развој до девете године, кроз једноставну бајковиту причу о проналажењу сродне душе...

Главни јунак приче је риђи усамљен дечак који живи у сеоском планинском пределу, који дочекује девојчицу одраслу у граду, главну јунакињу на крају саме приче.

Шта се дешаве у међувремену, пронаћи ћете на изложби у УК''Пароброд'' која траје до 13. марта 2022.

chevron-downmenu-circlecross-circle