17.06.-17.07.2023.
19:00

Изложба "Природа на додир" Природњачки музеј Црне Горе

Установа културе Пароброд у сарадњи са Природњачким музејом Црне Горе Вас позива на отварање изложбе „Природа на додир“ у суботу, 17. јуна у 19 часова.

Поново ће једна изложба Природњачког музеја гостовати ван Црне Горе, након више од 15 година. Изложба „ПРИРОДА НА ДОДИР“, редизајнирана и обогаћена новим експонатима, гостоваће у Установи културе „Пароброд“ у Београду.

Изложбу чине модели као верне реплике животињских врста, гљива и биљака, од којих већина представљају увећане копије живих врста, направљене од вештачких материјала.

Посетилац може да опипа сваки модел, да укључи аудио водич и помоћу слушалица чује гласовни опис предмета, његове најзначајније карактеристике и занимљивости. Такође, сваки модел садржи QР код којим се отвара wеб садржај. Приказ на мобилним телефонима се састоји од анимираног садржаја одређеног експоната, аудио снимка и пратећег текста који се може читати на самој страници. На тај начин су и особе са оштећеним слухом у могућности да прочитају нешто више о експонату испред којег стоје. Сваки експонат прати и пано на ком је, уз фотографије, дат текстуални опис најзанимљивијих карактеристика врсте која је представљена моделом.

chevron-downmenu-circlecross-circle