06.11-17.11.2023
19.00

Изложба слика и промоција књиге "Мождана имплозија акрилних прича" аутора Бојана Костандиновића

Изложба слика и књига која је прати под називом "Мождана имплозија акрилних прича" представља један специфичан, несвакидашњи и веома оргиналан екелктицистички приказ уметничког рада аутора Бојана Костандиновића.

Књига обухвата 20 слика на платну и приче које је аутор написао о њима. Слике које се налазе у поставци изложбе, а које су приказане и у књизи, су углавном рађене акрилном техником, различитих су формата и потпуно су персонализоване и личне. Говоре о љубави, породици, емоцијама, односима, сећањима, успоменама, успонима и падовима, срећи и тузи. Највећи број прича приказан је прозно док је мањи број приказан кроз поезију.

Приче у књизи описују слике на један веома метафоричан и оригиналан начин где се тек комуницирањем слике са причом добија прави утисак о идеји која је на сликама требала да буде пренесена, као и снази боја на платну. Комбинација слике и приче води у дубока размишљања и конструисање читавог мисаоног склопа, као и постављању питања о смислу живота, односима, љубавним темама, говори о тренуцима проведених са породицом и пријатељима.

Многе приче у књизи су јако емпатичне, сетне и дубоке, препуне метафора и питања на која аутор често веома мудро не даје одговоре већ оставља посматрачу и читаоцу да са стране, из свог угла сам дође до њих. Посматрањем слика и читањем прича аутор вас уводи у прави филм који оставља јако дубок и незабораван утисак на посматрача слика и читаоца књиге.

Бојан Костандиновић је доктор економских наука из области стратегијског менаџмента, магистар техничких наука из области индустријског инжењерства и дипломирани инжењер машинства из области моторних возила.

Оснивач је Центра за едукацију и развој потенцијала „Имплементација знања“, члан Менсе Србија и Научног савета Менсе Србија. Партнер је и водећи предавач из области стратегије у Мокрогорској пословној школи и ментор на докторским студијама (ДБА) на SSBM – Swiss School of Business and Management у Женеви, Швајцарска.

Упоредо са школовањем на Машинском факултету у Београду имао је и запажену интернационалну спортску каријеру. Наступао је за националне селекције своје земље.

Своју прву књигу је објавио 2020. године под називом „Моја породица и остале зверке“. Сликарством се бави од 2019. године.

chevron-downmenu-circlecross-circle