Изложба "Утисци" Бориса Мијатовића

Изложба „Утисци“ је скуп радова насталих као жеља аутора да кроз мултимедијални израз забележи одређене тренутке, мисли и расположења. Фотографија је тренутак замрзнут у времену, а звук појава која ван времена не постоји.

Кроз ове радове, тим замрзнутим тренуцима додељује се ново време, обликовано импресијама аутора. Први утисак је важан, а овај пројекат истражује да ли је он довољан да се пренесе суштина. Због тога су радови лишени премишљања и полирања. Важна је импресија.

Борис Мијатовић је студент дизајна звука на Факултету драмских уметности у Београду. Музиком је почео да се бави у детињству, а кроз свирање и компоновање ушао је у свет примењене музике и уметности звука. Као велики љубитељ природе и путовања, и особа са изразито лошим памћењем, имао је потребу да одређене тренутке забележи и сачува од заборава. Тако је почео да се аматерски бави фотографијом. Када је неком приликом развио филм са путовања, једна од фотографија пробудила је у њему жељу да јој додели личнији контекст. Звуком је покушао да приближи оно што је кроз објектив видео.

Тако је настао први ,,утисак’’.

chevron-downmenu-circlecross-circle