Изложба фотографија "Приче са Калиша" Весне Петронијевић

Приче са Калиша

Изложба фотографија под називом „Приче са Калиша“ је прва самостална изложба Весне Петронијевић.Весна је фотографијом почела да се бави из хобија. Љубав према „ухваћеном моменту“ гаји од детињства, а први професионални апарат купила је пре осам година, од када га користи свакодневно.  

Инспирацију проналази у тренутку, према осећају који је води у различитим моментима. Фотографише све што јој се допадне, што јој скрене пажњу, преносећи дух времена у којем живимо.

Посебно је заинтересована за теме пејзажа, кућних љубимаца, луталица, птица, а нарочито Бранке, пса којег је усвојила као штене и која је сведок сваке настале фотографије. Као верни пријатељ, Бранка је често модел, било као самостални актер, било као споредни лик, односно део амбијенталне целине.

Тема изложбе „Приче са Калиша“ представља бројне тренутке ухваћене на Београдској тврђави и Калемегданском парку. “Случајни“ моменти током различитих годишњих доба и доба дана, приказују призоре и актере кроз наизглед повезану нит, од зграда, капија, мостића и пролаза, до „пасјих разговора“, врабаца, „шахиста“, љубавних парова, усамљених места, раскошне природе и одраза у барама. Ова изложба садржи 35 одабраних фотографија насталих током пандемије корона вируса, када је на Београдској тврђави и у Калемегданском парку, било знатно мање људи и љубимаца.

chevron-downmenu-circlecross-circle