09.03.2024.
19.00

Изложба фотографија "Фантазам" аутора Милана Живковића

Изложба фотографија "Фантазам", аутора Милана Живковића, биће отворена у суботу, 09. марта, у 19ч и можете је погледати до 17. марта.

Снимање серије фотографија под заједничким називом “Други сан”, Милан Живковић је започео пре петнаестак година као нову причу између осталих акт- фотографија које фотографише дуже од четрдесет година. Први део трилогије носио је само тај назив док је други део добио наставак РЕМ. Последњи наставак трилогије има суфикс фантазам јер све фотографије осмишљене су на веома специфичан начин.

Прва изложба под називом “Други сан” реализована је путем Giclée принтова на Saunders Waterford 638g/m² “deckled edges“ папирима и тих 60 фотографија нашло је своје место у Музеју примењене уметности (јединствен инвентарни број 24464). Друга и трећа верзија штампане су према строгим принципима Epson Digigraphie® на Hahnemuhle Photo Rag Baryta 315g/m² папирима. Највећи део ове изложбе пронашао је нове власнике. Четврта верзија је пред вама и састављена је од (већином) до сада неизлаганих фотографија.

Наставак пројекта под називом “Други сан - РЕМ” завршен је средином 2022. године, а сада је у току трећи део трилогије који има назив Фантазам.

Биографија

Рођен 29. фебруара 1960. године у Баваништу, Банат. Од 1984. радио у Природњачком музеју у Београду као препаратор Зоолошког одељења, а од 1986. као фотограф и дизајнер. Од 2000. до 2005. (као “freelancer”) радио фотографије и дизајн за маркетинг одељење предузећа Direct Link.

Од 2002. до 2005. радио као уредник изложбеног програма Фото-галерије Центра за културу у Ковину. Од 2005. до 2015. радио као уредник часописа за културу фотографије “РеФото”. Сада ради као фотограф и предавач Студија и школе фотографије “РеФото” и као Стручни сарадник за графички и изложбени дизајн Центра за културу Ковин. Nikon амбасадор у Србији.

Profoto амбасадор у Србији. Један од првих фотографа са Epson Digigraphie сертификатом. Члан је УЛУПУДС-а.

chevron-downmenu-circlecross-circle