Колективна изложба "Светови ван система"

СВЕТОВИ ВАН СИСТЕМА

Јован Маринковић

У првобитној идеји, на изложби је требалао да излажу само њих четворо, али је превладала жеља да се на једном месту нађе још необичних и аутентичних аутора, па је листа проширена са још седам изузетних имена. На изложби учествују: Драган Аздејковић, Драган Радовић, Маја Миловановић, Марија Кнежевић, Милена Максимовић, Наташа Шкорић, Ивана Аранђеловић, Владимир Мојсиловић, Милан Алексић, Предраг Пеђа Милошевић и Јован Маринковић.

Шаролики уметнички свет биће заступљен на изложби. Од тихих посвећеника до чудака. Од доајена и легенди до младих нада које плене свежином. Од смерних и преданих аутора до десперадоса који су се прославили организовањем бокс мечева по галеријама и музејима, преко оног који је себи наденуо надимак „Матични Чича“ па све до сликара који је сам себе прогласио за најгорег српског сликара свих времена.

Оваква изложба и није тек некакав културни догађај. Ово би пре могло да се упореди са самитом неких чудних бића која живе у непрегледној креативној степи стотинама миља удаљени једна од других и које неки непознати нагон позвао да се скупе на том једном месту на недељу или две, погледају се у очи и сагледају међусобно своје радове, инспиришу се међусобно, и потом врате у своје удаљене светове да наставе где су стали.

Надамо се сви да ће публика у Пароброду итекако моћи да ове вибрације осети и поздрави јер дубина и искреност и јесу заједнички садржалац свих радова на овој изложби која вероватно никог неће оставити равнодушним.

chevron-downmenu-circlecross-circle