20.09.2022.
20.00

ПРОГРАМ

Концепт (не)видљивог уметничког дела

Питања уметности и њене неопходности у данашње време је довело до промишљања о Субјекту који је креира и начину на који успева да је уведе у галеријски простор. Индивидуални пројекти су компликовани за реализацију у тој мери да је професија доведена под знак питања, јер су финансије неопходна раван између креирања дела и његовог презентовања публици.

Презентација пројекта публици јесте завршна инстанца коју посматрач види као финално уметничко решење, али фазе које претходе моменту приказивања представљају велики проблем за самосталне уметнике.

Суочавање са стварношћу и критиковање живота појединца јесте а приори наратив савремене сцене, али такође и лични односи према реалности и изградњи личних ставова. Управо се кроз улагање у образовање и ишчитавање његове даље позиције у постакадемском свету, долази до сазнања да је поље уметности уско везано за поље сопствене промоције.

Колики је изазов бавити се уметничким перформансом и сликарством, објасниће нам кроз разговор Бранко Милисковић и Владимир Лалић.

Видимо се у уторак, 20.09.2022. у 20 часова.

chevron-downmenu-circlecross-circle