23.02.2024.
20.00

Концертна промоција албума ''Живот након јутарњег програма'' групе РОМОР

УК Пароброд премијерно представља worldbeat пројекат РОМОР. Концертна промоција албума ''Живот након јутарњег програма'' (КontraRights 2023) одржаће се у петак23. фебруара, од 20 часова.

Улаз је слободан.

Музика ове алтернативне београдске групе ослања се на хип-хоп естетику семпловања и брејкбитова, уз коришћење електронике и традиционалних инстумената попут македонске бас-тамбуре, кавала, фруле и испевавања мантричких и провокативних стихова.

Већ са првим албумом група је показала заинтересованост за интермедијалне уметничке колаборације. Тако на каверу издања можемо видети скулптуру ''Немир'' хрватске уметнице Ноеми Чотић. Први видео-спот за сингл ''Купање''сниман је у земунском Atomic Visual Support студију, а резултат је сарадње са редитељком Маријом Олгом и продуценткињом Андреом Премате. Други спот за песму ''Чекање'' који ће премијерно бити приказан у УК Пароброд, рад је фотографа Немање Мараша и уметнице Хане Салом.

Назив групе РОМОР потиче од старе речи ''роморити'', којом се означава нејасни говор, бунцање. По угледу на заборављени грчки ''ребетико'', РОМОР представља покушај разлаза ''етно'' звука и религиозно -националистичког израза у корист друштвеног коментара.

chevron-downmenu-circlecross-circle