Концерт: Електроакустични квартет Воучкова, Зарић, Џукљев, Барет

Електроакустични квартет: Биљана Воучкова, Милана Зарић, Марина Џукљев и Ричард Барет

Понедељак 30. мај у 20ч, УК Пароброд,

Међународни електроакустични квартет чине реномирани музичари и визионари, интернационално активни на пољима класичне, савремене компоноване и импровизоване музике, музичке едукације и организације међународних пројеката.
Идеја о овом саставу настала је из потребе за повезивањем домаћих и интернационалних музичара кроз креативну сарадњу. Квартет први пут наступа у овом саставу.
Организатори програм реализују у Новом Саду и у Београду, желећи да допринесу што чвршћем умрежавању актера културних сцена оба града.
Сви комади на програму су светске премијере, што је нарочито значајно за оснаживање домаће савремено музичке сцене, као и подстрек домаћим уметницима који прате светске тенденције у експерименталним музичким праксама.
Овај сусрет поред концерата укључује и предавање о вибрантној савременој музичкој сцени у Берлину, одакле гошћа Билиана долази, као и студијски снимак реализованих композиција.

Пројекат су подржали Завод за културу Војводине “Милош Црњански” у Новом Саду, Гете институт у Србији и Управа за културу Града Новог Сада.Квартет чине: Билиана Воутчкова, виолина и глас, Милана Зарић, харфа, Марина Џукљев, клавир и Ричард Барет, електроника.

chevron-downmenu-circlecross-circle