28.03.2024.
19.00

Концерт "Импровизације"

ПРОГРАМ:

D. Scarlatti - Sonata K247 cis-moll, Sonata K135 E-dur

J. S. Bach - Hromatska fantazija i fuga BWV 903

F. Schubert - Wanderer fantazija C-dur, op. 15

F. Chopin - Scherzo h-moll, op. 20

БИОГРАФИЈА

Андрија Јововић (1998) потиче из музичке породице и своје музичко образовање почиње са 6 година. Комплетно школско образовање стекао је у класи проф. Лидије Скендер у Подгорици. Студент је мастер студија у Бечу на Универзитету за музику и извођачке уметности, у класи проф. Наташе Вељковић.

Наступао и одржавао концерте, реситале и концерте камерне музике у Црној Гори, региону и иностранству. Издвајају се реситали на КоторАрту, Данима музике у Херцег Новом, Министарству културе на Цетињу, и КИЦ-у у Подгорици. Наступао у Белгији, Хрватској, Србији, Италији и другде, и у Бечу, у салама Altes Rathaus, Gesellschaft für Musiktheater, Palais Eschenbach, Vivaldi Saal.

Такође, 2020. године је са црногорском и америчким колегиницама наступио у Weinman Hall-у на Music Academy of the West (Санта Барбара, Калифорнија) у склопу пројекта Фестивала КоторАрт и одбора побратимљених градова Котора и Санта Барбаре.

Добитник је више специјалних награда на државном такмичењу, као и махом првих награда бројним интернационалним такмичењима у Италији, Србији, Албанији, БиХ. Посљедње награде су два друга места на "Juria Murai Grand Prix-у" Вараждину (2022) и на 2. "Radovljica Piano Competition" у Словенији (2021).

Стипендиста је Интернационалне музичке академије у Лихтенштајну (2020).

chevron-downmenu-circlecross-circle