Концерт "Duo Eventuell"

Концерт "Duo Eventuell"

Понедељак, 18. април у 19 часова, УК Пароброд

Manuela Villiger / саксофон, електроника
Vera Wahl / саксофон, електроника

Програм:
Светозар Нешић / Another round
Артуро Коралес / Duel

Швајцарски "Duo Eventuell" основан је 2015. Чланице дуа су саксофонисткиње Manuela Villiger и Vera Wahl. Савремена музика у одговарајућој изведби је нешто чему се оне пасионирано посвећују.

Дуо је веома привржен идеји уметничког перформанса и експеримента, употреби електронике, укључујући и видео радове и употребу светлости којима пробијају звучну димензију визуелном и својој публици обезбеђују музички перформанс у јединственом визуелном простору.

Од 2019. године, дуо организује пројекат "eventuell.connected" у оквиру ког сарађује сваке године са два композитора, тако што наруче дело за саксофон и електронику у трајању од пола сата.

Елементи као што су перформанс, концептуализам или мултимедија су добродошли, а дуо инсистира на сарадњи и заједничком раду са композиторима током припремања дела.

Ово је четврта година пројекта, а позвани композитори су Arturo Corrales из Швајцарске/Ел Салвадора и Светозар Нешић из Србије.

Овај програм изведен је током марта 2022. у швајцарским градовима Олтену, Женеви, Цириху и Луцерну, док ће у оквиру српског дела турнеје бити представљен у Београду и Новом Саду.

chevron-downmenu-circlecross-circle