23.08.2023.
19.00

Милонга концерт

Београдска публика имаће прилику да у среду, 23. августа 2023. године, у 19ч, у просторијама Установе културе "Пароброд" чује јединственог аргентинског гитаристу уз пратњу пет академских музичких уметница.

Позивамо танго плесаче да понесу и своје плесне ципеле јер ће имати прилику да заплешу уз живу музику!

На програму ће се наћи дела традиционалног аргентинског танга, танго нуево, као и танго композиције савремених аутора.

По речима еминентних музичара и критичара Агустин Луна је један од најталентованијих аргентинских гитариста данашњице који својим свирањем допире до саме душе сваког слушаоца. Током своје каријере сарађивао је са бројним уметницима међу којима се издвајају Marcelo Iglesias, Julio Azcano, Silvia Castro, Edoardo, Catamario, Juan Falu итд. Значајне успехе постигао је на турнејама по Шпанији, Италији, САД, Бразилу, Уругвају, а посебно се издвајају наступи на фестивалима "Guitars of the world" и "Baradero festival". Заједно са бандонеонистом и певачем Лусиано Тобалдијем наступа у дуу "Луна - Тобалди".

Тангуанго квинтет чине: Соња Лукић - клавир, Јелена Адамовић - виолина, Љубица Дамчевић - виолина и вокал, Душица Луковић - хармоника и Ана Миљојковић - контрабас. Основан је 2013. године уз сарадњу и подршку Института “Tango Natural” из Београда. Ове младе уметнице су танго музиком почеле да се баве још у средњошколским данима свирајући у оркестру "Tango Juventud“, под диригентском палицом бандонеонисте и професора Александра Николића. Већ 2007. године са поменутим оркестром освајају прву награду на такмичењу у италијанском граду Кастелфидарду, у категорији за музику Астора Пјацоле. Након тога каријере им се развијају одвојено. Међутим, неколико година касније, ове добитнице бројних појединачних музичких награда формирају квинтет "Тангуанго" који поред музике Астора Пјацоле изводи танго нумере композитора традиционалног танга, као и дела савремених композитора.

Тангуанго квинтет свира како за концертну, тако и за плесну публику на милонгама. Неке од запажених наступа имале су на домаћим и регионалним фестивалима и концертним дворанама.

chevron-downmenu-circlecross-circle