18.10.2022.
19.00

ПРОГРАМ

Нови аспекти савременог политичког говора

О новим аспектима (путевима и странпутицама) политичког говора у првој четвртини XXI века, о политичким говорницима и „говорницима“, слободном и „заробљеном“ аудиторијуму, о „клиничкој смрти“ либералнодемократског, успону тоталитарног говора и „стрељању“ грађана речима те о изливању политичког говора изван и против политике говориће Дејан Милић, професор реторике и аутор научне монографије „Српски политички говор модерног доба“ (Службени гласник, 2006, 2011).

Дејан Милић ранији вишеструки победник такмичења у говорништву (носилац титуле „најбољи међу најбољим говорницима“ на такмичењу студената Правног факултета Универзитета у Београду 1995. године) предавао је реторику на Војној академији КоВ у Београду 2001/2002. године, као и на Факултету за медије и комуникације Универзитета Сингидунум у Београду 2006/2007. године. Од академске 2006/2007. године непрестано предаје на предмету „Правна реторика и савремени односи са јавношћу“ на Правном факултету Универзитета Унион у Београду. Реторику је, по позиву, предавао и на Правном факултету и Факултету безбедности Универзитета у Београду.

Оснивач је и први извршни директор (2001) Центра за беседништво INSTITUTIO ORATORIA на Правном факултету Универзитета у Београду. Сарађивао је на Институту за беседништво Правног факултта Универзитета у Нишу и Фондацији „Бранислав Нушић“ у Београду. Члан је Програмског савета и руководилац Мале школе реторике Задужбини „Доситеј Обрадовић“.

chevron-downmenu-circlecross-circle