ПРОГРАМ

Паробродске приче

"Сећам се само блиске будућности" - Петак 18. март, 20 часова

Aутор комада: Христина Митић

Редитељ: Андреа Пјевић

Глумци: Александар Кецман, Маја Николић, Марко Павловић и Ђорђе Живадиновић Гргур

Уредник: Ана Томовић

Драма „Сећам се само блиске будућности“ је егзистенцијалистичка sci-fi драма списатељице Христине Митић о односу Ње и Њега из визуре будућности у којој Њега више нема.

Кроз митолошке референце, питања о природи универзума и етичким дилемама, драма се бави интимним односом двоје људи, отварајући поље за преиспитивање алтернативне будућности у којој је све могуће, а неостварене жеље су нам „на клик”. Ауторка комада Христина Митић је рођена 1996. године у Београду. Завршила је основне академске студије на Факултету драмских уметности у Београду на катедри за драматургију. Студенткиња је мастер академских студија на катедри за драматургију.

Ауторка је драмског текста "Сликарке" у режији Стевана Бодроже (Народно позориште у Нишу, 2018). Као драматуршкиња радила је на дипломској представи „Лекција“ Растислава Ћопића (Факултет драмских уметности, 2020) и на представи Илузиæ у режији Николе Завишића (Народно позориште у Београду, 2021). Ангажована је као сарадница Биљане Србљановић на драматизацији романа „Штефица Цвек у раљама живота“ Дубравке Угрешић, по којој је настала представа „У раљама живота“ у режији Андреја Носова (Београдско драмско позориште/Бео арт продукција, 2021).

chevron-downmenu-circlecross-circle