21.11-26.11.2022.
20.00

ПРОГРАМ

Позоришни фестивал Пароброд 2

Други по реду Позоришни фестивал Пароброд одржаће се од 21. до 26. новембра. 2022. године.

На фестивалу поред представа које већ неко време чине сталан репертоар, имаћемо прилике да погледамо и два нова остварења.

У питању је перформанс „25 чаша вина“ по тексту Дијане Милошевић који уједно и отвара овогодишњи фестивал у понедељак, 21. новембра у 20 часова. Базиран на аутобиографским текстовима редитељке ДАХ Театра у коме она говори о раду позоришне трупе која је настала у специфичном историјском и политичком контексту „земље која више не постоји“.

У уторак, 22. новембра публици ће се представити Ивона Кустудић и Јанко Цекић са представом „Револуционарни пут“ у режији Јанка Цекића.

Представа указује на проблеме парова у савременом друштву кроз причу која је смештена у Америци педесетих година прошлога века.

Трећи дан фестивала резервисан је за представу „Тајне жена“ која нам прича о три жене, њиховим страховима, стиду, проблемима и самопоуздању. У представи играју Анђела Киковић, Ива Крнета и Софија Узуновић.

Монодрама „Контрабас“ биће изведена у четвртак, 24. новембра са сјајним Ђорђем Крећом у улози контрабасисте који слободно време проводи у соби борећи се са проблемима и упушта се у срдачно излагање о свом инструменту које постаје све присније и интимније.

Представа „Дар“ ауторке Милене Ђорђевић нас очекује у петак, 25. новембра.

Представа се кроз причу о породици, љубави и прихватању различитости на суптилан и дирљив начин бави темом аутизма.

Фестивал затвара представа „Бајкохолик“ по тексту Милене Ђорђевић,  у режији Милана Ковачевића коју изводи позоришна трупа У.Р.А.

Две клијенткиње, терапеуткиња и њен супервизор, трагајући свако за својом срећом и унутрашњим миром кроз разоткривање сопствене душе, препуштају се чудесном свету бајки и бивају уплетени у мрежу необичних међуљудских односа.

Све представе почињу у 20 часова, цена улазнице за сваку представу је 500 дин.

Резервације и информације на 011 4142 163 и путем мејла organizator@ukparobrod.rs

chevron-downmenu-circlecross-circle