17.03.2023.
20.00

ПРОГРАМ

Представа "Загонетка револуције"

„Загонетка револуције“, у изведби Дах театра, постаје једна од београдских позоришних представа које се обавезно морају посетити. Двочасовна интерпретација светских револуционара, играње у неколико просторија у УК Пароброд, ограничен број гледалачких места на 40 и посебна интеракција између гледалаца и глумаца јесте оно што чини ову представу тако специфичном.

Радња представе је представљена сусретом четири револуционара: Улрике Мајнхоф, припаднице Фракције Црвене армије, Камила Сијенфуегоса, Кастровог саборца, Фањи Каплан, атентаторке на Лењина и “Црвене Розе” - Розе Луксембург.

Ова четири револуционара се у представи шетају кроз време и причају једни са другима, али и са нама “са оне стране”. Шта нам то они поручују у свету Хармсовског апсурда, коме је, иначе, у подтексту и посвећена ова представа; где је све могуће и ништа није могуће, где људи нестају, где се пијано наздравља револуцијама и певају хитови Лејди Гаге и Бони Ем; где се тела убијених револуционара бацају у канал, спаљују, нестају у океану; где повремено просијавају светле душе које нас и позивају на узнемиравање, на борбу за смисао ван наметнутог матрикса.

Карте за представу могу се резервистати путем мејла: office@dahteatarcentar.com

chevron-downmenu-circlecross-circle