15.03.2024.
19.00

Промоција албума "Нека друга" Александре Бијелић

Концертна промоција албума "Нека друга" џез и поп певачице Александре Бијелић, биће одржана 15. марта у Пароброду.

Са реномираном вокалисткињом наступиће пијаниста Иван Алексијевић, саксофониста Кристијан Млачак, трубач Немања Бановић, контрабасиста Милан Павковић и бубњар Петар Радмиловић.

Александра Бијелић је поводом предстојеће концертне промоције казала да је срећна што може да представи свој ауторски првенац.

"Волела бих да преслушате цео албум јер верујем да ће се неко пронаћи у песмама, док ће други једноставно - уживати у "вожњи", казала је Бијелић.

Албум "Нека друга" доноси девет џез поп песама које су истинско и јединствено музичко приповедање из мисли, срца и пера Александре Бијелић.

Ово је музика која је слуша у једном даху, која одише неким прошлим временима када су музикалност, лиричност, развијене мелодијске линије, те кристалност и савршеност интерпретације (како вокалне, тако и инструменталне) биле императив.

Поред Александре која је аутор већине текстова и музике, на албуму "Нека друга" свој печат су дали и: Лазар Арсовић (продукција, гитара, перкусије), Срђан Марковић (музика, пратећи вокали), Бојана Стојков (текст "Где љубав спава"), Иван Алексијевић (аранжмани, клавир), Милан Павковић (контрабас), Петар Радмиловић (бубњеви), Кристијан Млачак (саксофон), Немања Бановић (труба) и специјални гост Александар Стојић (класична гитара), Александра Кленковски (гудачки инструменти), Бранислав Радовановић (стручни консултант),чланови Меррy Госпел хора, Лука Игњатовић (саксофон), Андрија Гавриловић А.Н.Д.Р. (труба), Филип Булатовић (клавијатуре, аранжман), Петар Крстајић (бас гитара)

Александра Бијелић континуирано је присутна на домаћој музичкој џез и поп сцени скоро две деценије.

Ова дама кристалног вокала и изузетне музикалности дипломирала је на Катедри за музичку педагогију на Факултету музичке уметности у Београду, где је завршила и Мастер студије на Катедри за џез и популарну музику.

Поред успешне концертантне каријере, она се активно и са великим успехом бави вокалном педагогијом.

Александра Бијелић предводи квинтет Alex & the Fergusons, са којим је објавила збирку обрада поп и џез класика под називом A Basement Session.

Континуирано наступа као солиста Биг Бенда РТС-а и Београдским Диксиленд Оркестром, као и са Mapo Keys бендом Филипа Булатовића.

Са својим квинтетом и великим оркестрима одржала је многобројне концерте у земљи, региону и иностранству.

Због своје специфичне боје гласа и изузетне вокалне технике Александра Бијелић сарађује је с бројним музичарима регионалне џез, поп и рок сцене.

Широј публици вокал Александре Бијелић познат је из цртаних серијала попут Принцеза Сирена, Кирари, Тара Данкан, Лењи град, итд.

chevron-downmenu-circlecross-circle