08.12.2023.
19.00

Промоција албума "Ursa Major" џез бенда SCHIME

Промоција трећег албума групе SCHIME под називом "Ursa Major" одржаће се у петак, 08. децембра, са почетком у 19 часова. Улаз на концерт је бесплатан.

SCHIME је ауторски џез бенд основан 2015. године у Београду, а свој први албум “Do You Really Wanna Play?“ издају 2016. године за издавачку кућу Metropolis Music Company. Наступи бенда привлаче велику пажњу домаћих и страних критичара од којих треба издвојити сјајне критике два најпознатија џез часописа на свету “Downbeat Magazina“ и “All About Jazz”.

Свој други албум, под називом “Visualisation“, бенд је издао за швајцарску издавачку кућу UNIT Records маја 2018. године. Следе позиви за наступе на чувеним фестивалима “Moers” у Немачкој и “Jazz in Marsiac“ у Француској.

Пројекат на којем бенд SCHIME ради од 2020. године је сарадња са камерним ансамблом Музикон. Чланови бенда SCHIME су за овај несвакидашњи комбиновани састав (џез квартет и деветнаеточлани гудачки оркестар) компоновали оригиналну музику која је јавности била представљена онлајн наступом на Agelast Youtube каналу уживо из Коларчеве задужбине. Наступ је привукао велику пажњу публике и критичара па је уследио позив са “Moers” фестивала (Немачка) на којем је овај пројекат представљен европској публици путем телевизије Arte Concert. Уследили су наступи у Србији и Црној Гори као и отварање Београдског џез фестивала 2022 године.

Најновији пројекат групе SCHIME је у формацији квартета и носи назив „Ursa Major“.

chevron-downmenu-circlecross-circle