ПРОГРАМ

Промоција аутобиографске књиге "Могу ли да живим на твом лицу" Каталин Ладик

Промоција аутобиографске књиге Каталин Ладик, уметнице и перформерке ''Могу ли да живим на твом лицу''  СФО (Ре)конекција, Нови Сад 2021, превео Арпад Вицко, одржаће се у понедељак, 23. маја од 19 часова у УК Пароброд.

Осим ауторке о овој књизи, која садржи дневничке белешке са Хвара, преводе писане али и звучне и визуелне поезије, записе о експерименталној музици, перформансима, сценском и радиодрамском изразу, изложбама, хепенинзима, уз илустрацијe и фотографијe, говориће уреднице издања Силвиа Дражић и Вера Копицл, уз модерирање Катарине Лазић, уреднице књижевно-трибинског програма у Пароброду. Издање ове публикације омогућила је Фондација ''Нови Сад 2022 - Европска престоница културе''.

Каталин Ладик (Нови Сад, 1942) књижевница, уметница, глумица. Ради у домену стварања и извођења експерименталних звучних композиција и радио игара, фоничне и визуелне поезије, акције... Објавила је двадесет збирки поезије и роман на мађарском језику. На српски и хрватски преведене су њене поетске књиге: Ероген зоон ( 1987) Икарова сенка(2004) и Кавез од траве(2007). Била је чланица групе Bosh + Bosh. Oстварила улоге у једном мађарском и једном хрватском филму. Добитница националног признања за врхунски допринос националној култури Републике Србије 2009. Награде за мир ''Ленон-Оно'' 2016. и неколико мађарских признања. Живи и ради на релацији Будимпешта-Нови Сад- Хвар.

chevron-downmenu-circlecross-circle