13.06.2023.
20:00

ПРОГРАМ

Промоција књиге "Само се срећа рачуна" Бојане Нешић

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "САМО СЕ СРЕЋА РАЧУНА" БОЈАНЕ НЕШИЋ

Уторак, 13. јун од 20 часова
Учеснице:
Бојана Нешић, ауторка
Драгана Тошић, тренер емоционалне интелигенције
Дарјана Настић Јелача, филозоф, психолог и психотерапеут
Водитељка: Ива Омрчен

О КЊИЗИ
После првог романа “Дуга, сунце и срце” ауторка Бојана Нешић наставља да живот претаче у приче. Овом збирком ауторка нас води кроз догађаје из живота њене петочлане породице али и многе друге “цртице” из њене свакодневице са различитим запажањима и закључцима. И кроз њих, наједном, свако од нас препознаје себе у неком тренутку. Препознаје своје мирисе детињства, своју баку и тату који је спреман за ћеркин осмех и хулиган да постане. Препознајемо своје туге када губимо драге људе, када смо наизглед беспомоћни у неким ситуацијама, своју “неваљалу” децу, проблеме са којима се суочавамо, добре људе које срећемо, па и оне друге. На моменте ћете се гласно смејати, а одмах затим брисати сузе. И сетићете се да живот, заправо, пише најбоље романе, или бар збирке прича.
Ове приче би требало да при руци има мама, сваки родитељ запитан да ли добро обавља тај родитељски задатак, најзад, свако од нас када нам је потребно да се подсетимо да ће све проћи, и добро и лоше, да нас подсети да обратимо пажњу на ситнице које нам чине живот, на доброту, на стварање успомена, на то колико смо јаки.
И када затворите последњу страну имаћете само један утисак – само се срећа, заиста, рачуна.

Бојана Нешић рођена је 1978. године у Ужицу. Ту је завршила основну школу и Гимназију. После факултета стиче звање инжењера пољопривреде за агроекономију, враћа се у Ужице и удаје се за своју средњошколску љубав. Мајка је троје деце. Најстарија девојчица има ретко генетско обољење. Може се рећи и да је управо њена ћерка прва инспирација за Бојанино писање.
Најпре је почела да пише текстове који су се односили на породицу која има дете са потешкоћама у развоју. Из тих текстова изродила се прва књига "Дуга, Сунце и Срце". У питању је топла породична прича о животу који и када је тежак је бескрајно леп.
Писање постаје Бојанина свакодневица. Активна је на друштвеним мрежама где радо дели цртице и приче из свог живота.
(ФБ Бојана Нешић писац, ИГ ја.сам.бојана)

  1. године излази њена друга књига. У питању је збирка кратких прича "Само се срећа рачуна". У питању су приче из њеног (не)обичног живота које нас подсећају да би требало уживати у тренутку, да бринемо о себи као што бринемо о другима, да љубав даје смисао свему.
    Бојана живи и ради у Ужицу и жели да пише до краја живота.
chevron-downmenu-circlecross-circle