27.05.2024.
19.00

ПРОГРАМ

Промоција лауреата и издања 61. Дисовог пролећа

У УК Пародброд у Београду у понедељак, 27. маја у 19ч. по први пут ће бити представљена збирка изабраних и нових песама Ненада Јовановића, лауреата Дисове награде за 2024. годину, у оквиру програма „Био је диван месец”. О „Меснатим цветовима”, тек изашлим из штампарске пресе, говориће Драган Бошковић, председник жирија за доделу Награде.

Такође, за све оне које желе да сазнају ко је овогодишњи добитник Награде „Млади Дис” и ко је аутор најбољег есејa o његовом песништву – ово је прилика за то. Милица Ћуковић и Марјан Чакаревић обратиће се у име жирија који су донели одлуку о носиоцима ових награда.

Каталог који прати изложбу „Кратак метар, негатив и стих” посвећену лауреату Н. Јовановићу, а која ће свечано бити отворена на завршној свечаности 61. Дисовог пролећа у Чачку, представиће аутори – библиотекари Тања Вуковић и Наташа Кривачевић Поповић.

Осим тога, биће изложен садржај 55. броја листа „Дисово пролеће” за који су ове године писали Драган Бошковић, Горан Максимовић, Гојко Божовић, Јелена С. Младеновић, Јана Алексић, Александра Секулић, Оливера Недељковић и др.

О манифестацији „Дисово пролеће” коју Градска библиотека Чачак организује по 61. пут ове године, говориће библиотекар Марија Радуловић.

chevron-downmenu-circlecross-circle