07.06-19.06.2024.
20.00

ПРОГРАМ

Пројекција филма "Бонар, Пјер и Марта"

Режија: Мартин Прово
Жанр: љубавни, драма
Трајање: 122’
Производња: Француска, Белгија

Цена улазнице: 250 рсд

Резервације су могуће позивом на број: 011 41 42 163 и путем мејла: sandra.maksimovic@ukparobrod.rs као и путем наших друштвених мрежа.

Ако у неком филму може да се опипа љубав онда је то овај – од прве до последње сцене, од првог пољупца до оне финалне животне самоће када један од партнера оде. Филм пун емоција, искрица, заноса, љубоморе и страсти званично прати живот чувеног француског сликара Пјера Бонара, али у ствари главну улогу у њему, баш као и у Бонаровом животу за себе присваја сликарева жена Марта.

Неки од њихових савременика карактерисали су је као својеглаву и љубоморну жену која му је задавала проблеме. Овај филм представио ју је у мало другачијем светлу. Наизглед стереотипна веза између сликара и његовог модела прерасла је у љубав за цео живот која је тек на крају била формализована браком. Она је била модел на већини његових дела, а кућа у којој су живели на Азурној обали приказала је интиму њиховог дома на филмском платну као и Бонар на својим сликама, у мотивима по којима је и био познат.

О РЕДИТЕЉУ

Мартин Прово (1957) је француски редитељ, сценариста и глумац. Режирао је филмове Le ventre de Juliette (2003), Serafina (2008), Violette (2013) The Midwife (2017) и Како бити добра супруга (2020).

chevron-downmenu-circlecross-circle