28.03-03.04.2024.
20.00

ПРОГРАМ

Пројекција филма "Наследник"

Наследник / Successor / Le successeur
Режија: Xavier Legrand
Улоге: Marc-André Grondin, Yves Jacques, Laëtitia Isambert, Anne-Elisabeth Bossé, Blandine Bury, Vincent Leclerc, Louis Champagne, Thierry Harcourt, Florence Janas
Жанр: трилер
Трајање: 112’
Производња: Француска, Канада, Белгија

Цена улазнице: 250 рсд

Елиас Барнс има 30 година и нови је уметнички дирецтор славне париске модне куће. Али бол у грудима почиње да му расте заједно са очекивањима која послодавац има од њега. У исто време, као гром из ведра неба добија позив да се врати у Монтреал и организује сахрану оца од кога се одавно отуђио. На том путу открива да је од њега можда наследио и нешто много горе од слабог срца.

О РЕЖИСЕРУ

Xavier Legrand (1979) је студирао драмске уметности на Националном конзерваторијуму у Паризу и радио као глумац у позоришту, на филму и телевизији. Његов први кратки играни филм Just Before Losing Everything (2012) био је номинован за Оскара 2014. Филм је освојио бројне награде, укључујући и Цезара - награду Француске филмске академије за најбољи кратки филм.

Његов први дугометражни играни филм Custody (2017) награђен је “Сребрним лавом” за најбољу режију и “Лавом будућности” за најбољи деби на фестивалу у Венецији. Филм је освојио пет Цезара на додели француских Оскара 2019, укључујући и награду за најбољи филм.

Наследник (2023) је његов други дугометражни филм.

chevron-downmenu-circlecross-circle