29.10-05.10.2022
20.00

ПРОГРАМ

Пројекција филма "Пећина"

Од 29. септембра - 05. октобра, у 20 часова, у биоскопу Драган Гага Николић, УК Пароброд, приказиваће се филм "Пећина".

Улазнице за филм, по цени од 250 динара, можете купити на благајни УК Пароброд сваког дана од 10.00-21.00 часова или резервисати на број 011/4142-163

Режија: Микеланђело Фрамартино

Жанр: драма

Производња: Италија

Један од најбољих савремених италијанских редитеља Микеланђело Фрамартино када говори о свом новом филму “Пећина”, објашњава како је 1961. година свуда у свету била година успона – “ у Италији је подигнут “Пирели” небодер, симбол највишег постигнућа после Другог светског рата, а Москва/СССР је послала астронауте у свемир. Насупрот томе, неколико младих спелеолога кренуло је у земљу да истражи дубине.

Филм “Пећина” приказује несвакидашњу авантуру младих чланова групе спелеолога из Пијемонта која, пошто је већ истражила пећине северне Италије мења правац у августу 1961. и креће на југ да истражи остале пећине непознате људима, улазећи у подземље потпуно напуштене регије. У Полину на граници између Калабрије и Базиликате са неприступачним врховима беспрекорне лепоте ови веома млади спелеолози силазе у таму земље откривајући другу најдубљу пећину на свету Bifurto Abyss.

chevron-downmenu-circlecross-circle