13.10-19.10.2022.
20.00

ПРОГРАМ

Пројекција филма "Страхиња Бановић"

Од 13. октобра - 19. октобрау 20 часова, у биоскопу Драган Гага НиколићУК Пароброд, приказиваће се филм "Страхиња Бановић".

Улазнице за филм, по цени од 300 динара, можете купити на благајни УК Пароброд сваког дана од 10.00-21.00 часова или резервисати на број 011/4142-163

Жанр: драма
Режија: Стефан Арсенијевић
Трајање: 92 минута
Улоге: Ibrahim Koma, Nancy Mensah-Offei, Maxim Khalil

Страхиња и његова жена Абабуо, обоје стари 28 година, напустили су Гану на почетку мигрантске кризе. Успели су да стигну до Немачке, само да би их оданде депортовали назад у Београд.

Србија можда није Немачка, али Страхиња даје све од себе да започне нови живот. Вредно ради да добије азил, тренира фудбал за локални клуб и волонтира за Црвени крст. Процес је, међутим, дуготрајан, и Абабуо, страствену жену која жели да постане глумица у Лондону, њихов живот не испуњава.

Једне ноћи стигла је нова група Сиријаца, на путу у Западну Европу. Један од њих је Али, харизматични левичарски активиста. Абабуо му се испрва руга, али већ следећег дана, без објашњења, одлази с њим из Србије. Страхиња креће балканском мигрантском рутом из потпуно других разлога од свих осталих: из љубави.

Нова верзија српске епске песме Бановић Страхиња, у којој савремени афрички мигранти заузимају места српских националних јунака. Истовремено вечна и актуелна, ова адаптација преиспитује идентитет, традицију, расу и љубав.

chevron-downmenu-circlecross-circle