02.04.2024.
19.00

ПРОГРАМ

Разговор о књизи "Гладни љубави", Оливере Милутиновић

Разговор о књизи "Гладни љубави" (Нова ПОЕТИКА, 2023) Оливере Милутиновић, одржаће се у уторак, 02. априла, од 19 часова у УК Пароброд. Осим ауторке, на промоцији ће говорити Јелена Вељковић, дипл.психолог и др Тијана Мировић, психолошкиња и психотерапеуткиња.

Јунакиња ове књиге силно је обузета блискошћу као нечим што жели више него ишта на овом свету и истовремено од чега се силно плаши. Носи печат трансгенерацијске трауме и креће у унутрашње путовање у којем покушава да пронађе решење, за себе и оне који ће доћи после ње.

То путовање проводи читаоце кроз разне њене односе, пројекције, одразе које проналази у другима, углавном бежећи од блискости на ове или оне начине.

Све до једног тренутка обрта, када ојачана првим зрацима светлости унутрашњег исцељења, не одлучи да се усуди и да скочи.

Нажалост, скок је био веома повређујућ. Био је то један од оних избора који нас уче највреднијим и највећим лекцијама, али имају велику цену, велике повреде и сусрет са оним болом од којег је све почело.

Овде почиње и главни део књиге и најдубље унутрашње путовање, боловање и затим исцељење.
Иако збирка песама, ова књига носи причу која има почетак, заплет и расплет једне логичне целине.

Верујем да читаоци остају запитани над тим шта ће бити даље, уосталом, као и наша јунакиња.

Оливера Милутиновић је дипломирани психолог и психотерапеут ОЛИ интегративног психодинамског правца, ЕМДР терапеут и Схема терапеут (под супервизијом).

Завршила је студије психологије на Филозофском факултету у Београду.

Поред наведеног, континуирано се специјализује за психотерапијски рад фокусиран на обраду комплексних релационих траума, трауму аттацхмент-а и приступе информисане о трауми. У свом раду комбинује знања из горе наведених праваца са елементима телесне свесности, покрета, mindfulness-а, поретка љубави.

chevron-downmenu-circlecross-circle