27.02.2024.
18.00

ПРОГРАМ

Разговор о роману "Аутосекција", Срђана Срдића

Разговор о роману Аутосекција (Партизанска књига, Кикинда, 2023) Срђана Срдића, одржаће се у уторак, 27. фебруара од 18 часова у УК Пароброд. Осим аутора, о овој нескривеној посвети Давиду Албахарију, са којим је Срдић друговао више деценија, говориће Иван Радосављевић, уредник ове књиге, Владимир Арсенић, књижевни критичар, уз модерирање Катарине Лазић, уреднице књижевног програма УК Пароброд.

У овом рукопису насталом у кикиндском Микро-насељу (у периоду од 22.10.2023 - 17.11.2023) приповедач се ни на једном месту не изјашњава као Срђан Срдић, али говори о Срђану Срдићу, аутору чије су му књиге познате, али кога сам, никада није упознао.

Аутосекција је према речима Ивана Радосављевића, брилијантна, заводљива игра, којом управља зловољни, гунђаво духовити наратор, спреман на свакојаке неподопштине, да би испричао све што га тишти, а истовремено, читаоца очарао и забавио.

Срђан Срдић ( Кикинда, 1977) аутор је четири романа (Мртво поље, Сатори, Сребрна магла пада, Љубавна песма) две књиге прича (Еспирандо, Сагоревања) и књиге есеја (Записи из читања). Добитник је књижевних признања Лаза Лазаревић, Биљана Јовановић, Едо Будиша, као и стипендије из Фонда Борислав Пекић.

chevron-downmenu-circlecross-circle