14.12.2023.
19.00

ПРОГРАМ

Разговор о роману "Вила Фазанка" аутора Бојана Кривокапића

Разговор о роману Вила Фазанка (Арете, 2023) Бојана Кривокапића, одржаће се у четвртак, 14. децембра 2023. од 19 часова у УК Пароброд. Осим аутора, о овој књизи у  којој се један у други, преливају амбијент приморски и равничарски, говориће Данило Лучић, песник и уредник овог романа, уз модерацију Катарине Лазић.

Роман –дворана огледала: једна прича уоквирује другу, друга отвара трећу, трећа понире у следећу, из сваке следеће могла би изронити нова прича, а сваки њен део у себи садржи одраз целине, сматра Маријана Чанак, књижевница и рецензенткиња издања. Према њеним речима, Вила Фазанка чува магију свакодневнице, не као приповедачки трик, већ с дубоким разумевањем целовитости која се успоставља трансцендирањем губитка.

Лејла Каламујић, књижевница из БиХ, након читања Виле Фазанке изјавила је да би вољела бар на један дан гледати свијет очима Бојана Кривокапића.

Бојан Кривокапић (рођен 1985. у Бачкој Тополи, живи у Новом Саду) аутор две поетске збирке (''Жохаров лет'' и ''Гнездо дечака'') и књиге прича ''Трчи Лилит, запињу демони''  и два романа. За први роман ''Пролеће се на пут спрема'' добио је 2018. године Награду Мирко Ковач за најбоље дело младог аутора у Србији, Босни и Херцеговини, Хрватској и Црној Гори. Добитник је награда за прозу: Улазница, Ђура Ђуканов, Едо Будиша, Лапис Хистриае, Бибер, Милутин Ускоковић, Лаза К. Лазаревић и признања Мак Диздар за збирку поезије (Столац, 2013).

chevron-downmenu-circlecross-circle