13.03.2023.
20.00

ПРОГРАМ

Разговор са Фетијем Даутовићем

У понедељак, 13. марта, у УК Пароброд, одржаће се трибина “Уметник вс продуцент”, на којој ћемо се кроз разговор са проф. Фетијем Даутовићем, креативним продуцентом, и његовим студентима, а сада професорима на Факултету драмских уметности, ближе упознати са занимањем продуцента, и истражити концепт креативне продукције, који је настао захваљујући каријери Фетија Даутовића.

Филип Фети Даутовић је магистар наука из области уметности филма. До 2015. године био је редовни професор Универзитета уметности у Београду – Факултета драмских уметности.

Од 2017. године је предавач на ФЕФА, на академском студијском програму Креативна продукција. Предаје на предметима: Креативна продукција, Организација А/В производње, Промоција пројекта и фестивали…

Упоредо са уредничким радом на ТВ Београд, од 1991. постаје доцент, а од 1998. ванредни професор на ФДУ – Катедра филмске и телевизијске продукције.

За редовног професора, уметничка област ФТВ продукција, изабран је 2006.

Професор Даутовић је покренуо нови предмет на ФДУ, Креативна ФТВ продукција и фестивал видео радова – Продуцентски дан, који се већ 11 година одржава са великим успехом.

Од 1978. до 1980. године био је главни продуцент редакција – музичког, забавног, општеобразовног, програма за село, играног и серијског програма ТВ Београд. Године 1987. био је на функцији помоћника главног и одговорног уредника Забавно-рекреативног програма ТВ Београд.

Од 1993. године био је на функцији заменика главног и одговорног уредника РТС.

У професионалној каријери био је извршни продуцент безброј телевизијских емисија свих жанрова. Најзначајнији, интернационални тв серијали – Игре без граница и наступ наше земље на фестивалима – Песма Евровизије у Риму и Малмеу.

Био је аутор и уредник забавних програма, путописа, репортажа и интервјуа са познатим личностима из света на РТС-у.

chevron-downmenu-circlecross-circle