09.04-23.04.2024.
19.00

Стрипотетке - Отварање изложбе стрипова "Код куће" и "DIY Strip Fest" у Пароброду

Стрипотетке вас са радошћу позивају, 09 априла, од 19ч, на отварање изложбе “Код куће” у Пароброду.

Удружење Стрипотетке је препознало важност пласирања традиционално невидљивих тема у оквирима девете уметности, те окупило 11 ауторки које су, свака на себи својствен начин, обрадиле тему рада од куће и у кући кроз форму стрипа. Тако се изродила антологија кратког стрипа “Код куће” - 11 стрип прича у којима се може препознати свако ко се барем једном срео/срела са проблемима равнотеже између посла и приватног живота, наметнутих и интернализованих родних улога, са усамљеношћу, изолацијом или пак пренаметљивом околином!

У октобру 2023. Антологији кратког стрипа “Код куће” додељена је награда “Богдан Кршић” за најлепшу књигу Интернационалног сајма књига у Београду, а у марту 2024, удружење Стрипотетке добиле су признање Bring the Noize “за страшне илустраторке” Феминистичког културног центра БеФем.

Изложба можете погледати до 23. априла.

У склопу изложбе, 20. априла, у Пароброду, од 11-19ч, можете посетити базар који слави независни домаћи ауторски стрип - Добродошли на "D.I.Y. Strip Fest"!

Циљ нам је да истакнемо изобиље и креативност младих аутора наше стрип сцене, али и да се успостави блиска веза између аутора и читалаца који до сада нису имали прилику да се сретну. Посетиоци ће имати јединствену прилику да лично упознају ауторе, разговарају с њима и директно им пруже подршку куповином њихових стрип издања, фанзина и других производа. Овакав вид подршке представља неизмерну мотивацију за младе ауторе да истрају у свом раду и учине домаћу стрип сцену бољим местом и за ауторе и за читаоце.

Поред изванредних појединачних стрип издања, биће представљен и јединствени стрип фанзин "Муке наше ауторске", плод сарадње више аутора, који доноси кратке стрипове инспирисане проблемима с којима се сами аутори суочавају у свакодневном животу.

Свратите, подржите домаћу стрип сцену и уживајте!

chevron-downmenu-circlecross-circle