Хрватско културно вече у Београду

У УК Пароброд, некадашњем здању и седишту Првог дунавског паробродског друштва у Београду, које је окупљало морнаре и капетане са бродова савске и дунавске флотиле, одржаће се богата и сложена манифестација, као део хрватске културне баштине.

Славећи петнаесту годишњицу од оснивања, а у оквиру основне делатности да промовише и негује културне традиције Хрвата овог поднебља, Заједница Хрвата Београда “Тин Ујевић” приредиће ликовну изложбу савремених хрватских сликара, под називом “Синергија”, затим и пројекцију документарног филма о највећој побуни морнара у повести поморства, а осврт на те догађаје даје истраживач и публициста Ненад Стевовић, те филм о екуменској цркви св. Петра у Сумпетру, да би на крају уживали у музичком интермецу на клавијатурама Ненада Неше Лабора.

Изложена уметничка дела која промовише ЗХБ „Тин Ујевић“ у Београду, својеврсни су исказ различитих уметничких погледа на свет и простора ликовности, уметници у ЗХБ “Тин Ујевић”, својом љубави спрам сликарству и уметницима успели су скупити значајну збирку радова савремених хрватских уметника.

chevron-downmenu-circlecross-circle