08.02.2023.
20.00

ПРОГРАМ

Циклус разговора на тему „Бити и живети у 21. веку“

Показало се да „бити и живети у 21. веку“ није нимало лако. У ових двадесет+ година доживели смо и преживели економске кризе, поплаве, ратове, пандемију, климатске промене, загађење, протесте и бројне друге стресове и трауме. Презапосленост, ужурбаност и немање времена за одмор и доколицу постали су општа ствар, а бројне студије говоре и о порасту усамљености и изолованости, свих облика насиља, као и о порасту броја развода, губитака и проблема са менталним и физичким здрављем. Због свега овога, све смо чешће у позицији да преиспитујемо како друштвене, тако и личне вредности.

Полазећи од горе наведених проблема и десет типова вредности које се разматрају у оквиру психотерапије (Партнерски односи. Родитељство, Породица у ширем смислу, Пријатељи и социјални живот, Посао, Образовање и учење нових ствари, Рекреација и забава, Спиритуалност и религија, Заједница и друштвени ангажман, Брига о себи), кроз овај циклус трибина покушаћемо да боље разумемо како те вредности изгледају у 21. веку, односно како је то „бити и живети у 21. веку“, како задовољити базичне потребе и живети живот вредан живљења.

Наша прва трибина биће посвећена теми Друштво у 21. веку.

Кроз ову трибину бавићемо се тиме како друштво и друштвено окружење утичу на ментално здравље. Шта су ту протективни, а шта фактори ризика? Који је значај друштвене подршке и друштвеног активизма? Шта се дешава ако то изостане? Треба ли да нас забрине што су кључне речи у 2022. биле слуђивање („gaslightinhg“), „Гоблин мод“ и „пермакриза“? Где су у свему томе медији и њихова улога? Где је наша улога?

Разговор о овим и свим вашим питањима водиће др Тијана Мировић, психолошкиња и психотерапеуткиња, а Тијанина гошћа ће бити Anne Marie Alves-Ćurčić, новинарка/активисткиња иницијативе „За тебе важно је“.
Дођите да „у друштву“ разматрамо друштво.

Видимо се у среду, 08. 02. 2023. у 20 часова.

Улаз је слободан!

chevron-downmenu-circlecross-circle