31.08.2023.
20.00

ПРОГРАМ

Циклус разговора на тему "Медији између истине и креативности"

Образовање и медији

У сусрету новој и специфичној школској години, у време доступности и могућности, дигиталних технологија, вештачке интелигенције, комуникације и интеракције, најчешћи корисници савремених алата јесу млади. Често неселективно, без обуке, анализе, свести школске генерације, примењују алате и користе понуде екранског и генеричког простора за стимулацију и симулацију стварности, али и за производњу сопствених и општих трендова.

Одавно се већ не живи у екранима и мрежама, већ се за њих и од њих живи. Образовање, одрастање, формирање личности подељено је школском систему, породици, али добар део преузимају екрани и дигитални простори.

Како сагледати одрастање, васпитање, образовање установити приступ у време када медији обликују стварност, разумети и унапредити генерацијске потребе и вредности и како избећи турбулентност међу младима у медијској стварности, у наставку трибине "Медији између истине и креативности", 31. августа, гост Петра Станојловића, биће др Виолета Кецман, доцент на Високој школи за комуникације у Београду, професор српског језика и књижевности у Петој београдској гимназији.

chevron-downmenu-circlecross-circle