ПРОГРАМ

Циклус разговора на тему „Сва моја Ја“

"Ја као да сам нека подељена личност, некада сам супер миран и све рационално решим, а некада реагујем као неко дете ⸺ паником, плачем, свађом. Знам да то треба да променим, али не знам како… Не знам ни зашто то радим. Стално себе кињим. Одлажем, избегавам… Колико год да ми је важно, не могу да се натерам.“ Ако се препознајете у овим реченицама, онда су Шема терапија и ове трибине добра прича и за Вас.

Творац Схема терапије Џефри Јанг (Yоung, 1989) описује 10 схема модова – наших унутрашњих стања, односно делова личности које бивамо, осећамо и живимо. Кроз овај циклус трибина ми ћемо да прођемо кроз њих у оквиру 8 тема. Причаћемо о томе како настају и како се испољавају, како утичу на наше понашање и на то колико ћемо и како задовољити наше базичне потребе. Дискутоваћемо о томе како јачати оне здраве делове нас, а како зауздати оне који одржавају незадовољство и вуку у бол.

Ови сусрети замишљени су као предавања и разговор. Користићемо примере из филмова и психотерапијске праксе, а надамо се да ћете и ви бити вољни да поделите и неку вашу причу. Наш први сусрет биће посвећен моду Рањеног детета, односно следећој теми: Унутрашње дете: све наше рањивости

Разговор ће водити др Тијана Мировић, психолошкиња и психотерапеуткиња, а Тијанина гошћа ће бити Миа Попић, психолошкиња и психотерапеуткиња.

Видимо се у среду, 23.2.2022. у 20ч

chevron-downmenu-circlecross-circle