10.04.2024.
20.00

ПРОГРАМ

Циклус трибина „Кад детињство и каснији живот боли“

Овај, четврти циклус трибина посвећен је траумама из детињства и питању колико и како оне, а колико други фактори утичу на каснији развој и живот као такав. Као потку за нашу причу користићемо психотерапијско и лично искуство, као и истраживања, а на првом месту ACE студије (Adverse childhood experinces, ACE).

ACE, односно рана негативна/неповољна искуства у детињству је термин који описује различита негативна, стресна и/или трауматска искустава која деца доживе до 18. године живота и која потенцијално могу имати значајне негативне последице на здравље и свеукупно функционисање у одраслом добу.

Као и до сада, ауторка и водитељка трибина биће др Тијана Мировић, психолошкиња и психотерапеуткиња.

Тема наше друге трибине је Занемаривање у детињству, а Тијанина гошћа ће бити Елена Кузмановић, психолошкиња и телесна психотерапеуткиња.

Нека од питања којима ће се Елена и Тијана бавити су: Шта је физичко, а шта психолошко занемаривање? Како их препознати? Какве последице занемаривање оставља и како утиче на наш каснији живот? Какве телесне последице оставља? Како занемаривање од стране родитеља постане занемаривање од стране „целог света“, а финално и самозанемаривање? Како прекинути тај циклус? Како неговати себе и своје тело? Како се (из)лечити? Шта помаже, а шта баш и не?

Уколико су ово питања која и вас интересују, уколико имате додатна питања или коментаре, дођите у среду, 10. априла, од 20 часова, у Пароброд.

chevron-downmenu-circlecross-circle