Школа за таленте

ШКОЛА ЗА ТАЛЕНТЕ

Часове води: Марија Шавија, академски сликар, завршила у класи Чеде Васића. Магистрирала Вишемедијске уметности.

ДА ЛИ СВАКО МОЖЕ ДА НАУЧИ ДА ЦРТА?

У Школи за таленте коју водим свако може да научи да црта. Зато што постоји систем у приступу учења цртања И сликања. Полазник се води кроз тај приступ и он није препуштен у том поступку сам себи. Приступ који сам осмислила је једноставан и прецизан и скраћује поступак учења цртања.

АКО НИКАД ДОСАД НИСАМ ИМАО/ИМАЛА ДОДИРА СА ЦРТАЊЕМ, ТО ЈЕСТ АКО САМ АПСОЛУТНИ ПОЧЕТНИК, ДА ЛИ МОГУ ДА СЕ УПИШЕМ КОД ВАС У ШКОЛУ ЦРТАЊА ИЛИ ИПАК МОРАМ ДА ИМАМ НЕКО ПРЕДЗНАЊЕ?

Апсолутно предзнање није потребно, јер је лакше учити некога који није имао раније искуство са цртањем И сликање. Него са неким који има та убеђења.

ПОСТОЈИ ЦРТАЊЕ ОЛОВКОМ, ТУШЕМ, УГЉЕМ... КОЛИКО РАЗЛИЧИТИХ ТЕХНИКА ЦРТАЊА ПОСТОЈИ И ДА ЛИ СЕ СВЕ ТЕХНИКЕ УЧЕ У ВАШОЈ ШКОЛИ?

Све технике пролазимо у школи цртања коју водим. Технике су оловка, туш, акварел, темпера, гваш, комбинована техника и уље на платну. Напоменула бих те технике морају да се науче јер су оне саставни део учења и савладавања ликовних проблема цртања и сликања.

ДА ЛИ ПОСТОЈИ КУРС ЗА ДЕЦУ ИЛИ ЈЕ ШКОЛА ЦРТАЊА ПРЕДВИДЈЕНА САМО ЗА ОДРАСЛЕ ОСОБЕ?

Постоји курс за све узрасте. Али се свима приступа индивидуално у односу на различите склоности и могућности.

КОЛИКО ТРАЈЕ ЧАС ЦРТАЊА И КОЛИКО КОШТА?

Цена часова зависи од броја часова. Трајање часа цртања зависи од старости и зрелости полазника, од сат времена до 4 сата.

chevron-downmenu-circlecross-circle