21.03. - 05.04.2023.
19:00

Oтварање изложбе "Медведи - у част пролећу!"

Са великим задовољством вас позивамо на отварање X по реду изложбе ,,Медведи - у част пролећу!" у уторак, 21. марта, са почетком од 19ч у УК Пароброд, где ће дочек новог пролећа уприличити чак 50 радова из целог света.

Имена аутора и ауторки по абецедном реду: Ана Григорјев, Андреа Тесла, Андреја Поповић, Барбара Димић, Барбара Фонсеца, Бланка Радноти, Братислав Миленковић, Данка Бабић, Дина Абу Маyyалех, Драгана Лацмановић, Душан Петричић, Горан Савић Остојић, Градимир Смуђа, Иан Трајлов, Инес Главаш, Ирена Јевтовић, Ивана Радић Перикон, Ивана Стојић, Јана Адамовић, Јанко Почуча, Леа Леви, Лилиан Сепулведа Наваррете, Марија Косић, Марија Попадић, Марко Ћулум, Марко Петковић, Марко Улић, Маша Аврамовић, Милан Михаиловић, Милица Режа, Мина Симић, Мирјана Мићановић Тичерић, Мирјана Узелац, Наташа Михаиловић, Ненад Радојчић, Никола Косић, Павле Ћирић, Сандра Грбић, Слађана Љубић, Софија Самац, Срђа Драговић, Тамара Боговац, Татјана Девура Југовић, Тијана Трипковић, Валентина Броштеан, Венди Вернић, Владимир Ковач, Владимир Хаџић, Владо Њаради и Вук Ђурић.

У току трајања изложбе до 05. априла, публика ће моћи и да се укључи у пропратни програм који ће чинити разне креативне радионице, програм за децу, едукативна предавања… и још много тога.
За више информација пратите објаве у наредним данима на www.medvedi.rs

У част пролећу!

О пројекту:

Пројекат ,,Медведи - у част пролећу!” организује уметнички колектив МЕДВЕДИ који чине Мања Лекић, Марко Улић и Милица Мрвић. Тема Медвед није насумично одабрана, наиме, у Србији као и региону он је симбол и весник пролећа, а по народном веровању, његов излазак из пећине и зимског сна је најава самог буђења природе. Тим поводом Медведи су се први пут окупили 2011. године са жељом да својим примером покрену и пробуде младе ауторе који немају приступ већ изграђеној уметничкој сцени, пружајући им тиме могућност и простор да свој рад прикажу. Група младих аутора, како домаће тако и иностране сцене, без обзира на своја интересовања, инспирацију и стил, била је позвана да учествује на изложби ,,Медведи - у част пролећу!”. Изложба је осим стварања заједнице у Београду и иностранству као и повезивања свих тих младих аутора међусобно, на овај начин понудила иновативан и занимљив садржај широј публици – како су аутори из целог света, разних сензибилитета и стилова били обједњени око једне теме.

Манифест пројекта: (1) свака прилика се мора уграбити и послужити као инспирација за рад и излагање; (2) миситфиковани јаз између публике и аутора не постоји, и није нужно предзнање како би се уметност као таква конзумирала; (3) уметност може свако приуштити; и (4) изложба је сваке године продајног карактера, а публика се позива да без устручавања контактира аутора и договори цену за жељени рад без провизије за организатора.

Циљ пројекта: овим истим приступом, сваке године Медведи окупљају нове ауторе и њихове радове, уједињене око теме Медведа, стварајући тиме колектив уметника који својим учешћем и сами постају део овог покрета. Осим тога, ова заједница својим даљим растом увршћује Београд као и српску алтернативну уметничку сцену на мапу великих културних центара.

#medvedi23

Добродошли!

chevron-downmenu-circlecross-circle