11.09-29.09.2023.
19.00

Изложба „Пре употребе проучити упутство“

Изложба „Пре употребе проучити упутство“ указује на неистраженост сопствене индивидуалности која вапи за инструкцијама. Кроз комбинацију графика цртежа и слика концепција је састављена у форми критике људске глупости утемељено на цинизму и сарказму.

Калуп друштвене конструкције који је лишен интроспекције, резултира лажним представама о себи које редовно негујемо. Док нас одбрамбени механизми чврсто држе на земљи, наша глава се уздиже на место где нико не може ни да је види, а камоли дотакне.

Упутство које се кроз поставку нуди позива да загребемо испод друштвене конструкције и сагледамо једини лек за људску глупост - самоспознају.

Андреа Новићевић, рођена 2000. године, је дипломирани дизајнер и визуелни уметник. Личним брендом и псеудонимом под којим се представља - Ђисус, иступа ангажовано и освешћено према свакодневници коју посматра. Тежи ка директној комуникацији са публиком уз неговање ироничног наратива. У стваралаштву, поред минималистичких и јасних плаката, користи и спонтану наративност цртежа као основног медијума. Истражујући хоризонте свога ума, пројектује кроз личну призму свет унутар и око себе концептуално и концизно а пре свега духовито. Бренд настоји да створи интраперсонални моменат, који ће навести посматрача на поистовећивање са идејном темом. Тренутно иза себе има четири самосталне изложбе и преко десет групних.

chevron-downmenu-circlecross-circle