02.11-15.11.2023.
19.00

Изложба "Ребуси рањивости" аутора Николе Крџића

Плакати изложбе “Ребуси рањивости” настали су између 2020. и 2023. године. Идеје за плакате рађале су се у најразличитијим свакоденевним ситуацијама, тренуцима осаме, или пак као одраз међуљудских провокација. По дубинама узбурканих мисли, ослушкиване личним сонарима, идеје су се подизале ка површини и разливале у дневнички записиване скице, накнадно трансформисане у дигиталну форму. Радови су израз потребе да се илуструју изазови, питања и искушења које носи сазревање.

Животни ребуси превођени су у ребусе на папиру, тако да се спајањем асоцијација добија порука која има метафоричко и симболичко значење.

Плакати су ослобођени од вишка елемената, што није свестан избор, већ исходиште процеса прочишћавања, исказано у виду  питања и одговора. Изложба указује на скок у егзистенцијални вир, у потрази за сазнањима, пријатним и непријатним - о себи и о свету.

“Ребуси рањивости” је скуп искустава, која су временом из емоције прераслa у мисао и коначно, у стваралачко надахнуће.

Никола Крџић је рођен у Београду 1995. године. Након завршене треће године гимназије, наставља школовање на Факултету примењених уметности. Дипломирао је 2017. године на смеру Дизајн ентеријера и намештаја, а мастер студије завршио је 2020. године. Своја уметничка интересовања развија првенствено у области графичког дизајна. Иза себе има једну самосталну изложбу и бројне радове у различитим областима графичког дизајна - дизајн логотипа, брендингa и илустрацијe.

chevron-downmenu-circlecross-circle