30.11-31.12.2023.
18.00

Међународни конкурс новинарске фотографије "Андреј Стенин 23"

Међународни конкурс новинарске фотографије "Андреј Стенин 23" по први пут ће приказати награђене радове у Београду, у оквиру Београдског месеца фотографије. Свечано отварање одржаће се 30. новембра, у 18 часова, у Пароброду.

У оквиру овогодишњег конкурса биће изложено више од педесет серија и појединачних фотографија младих фоторепортера из Русије, Кине, Велике Британије, Шпаније, Босне и Херцеговина, Француске, Ирана, Аргентине, Италије и других земаља.

Београд тако постаје четврта станица на излагачком путу овог међународног конкурса. Изложба треба да отвори пут младим фоторепортерима да представе свој рад на међународном нивоу и истовремено скрене пажњу јавности на изазове фото-новинарства данас. Међу претходним изложбеним местима "Стенин конкурса" су седиште УН у Њујорку, "Xposure International Photography festival" у УАЕ и најбољи изложбени простори у Москви, Буенос Аиресу, Џакарти, Преторији, Њу Делхију и другим градовима.

Изложба "Андреј Стенин 2023" подељена је на два дела. Први део се отвара 30. новембра и обухвата победнике у категоријама „Спорт” и „Моја планета”, а од 20. децембра приказаћемо победничке радове у категоријама „Главне вести” и „Портрет”.

chevron-downmenu-circlecross-circle